oh-my.png

 

Televisiosta tuli taas varsin piristävä dokumentti (Sub TV, ke 9.5. klo. 22.35- 00.15), joka käsitteli Seksiälyä Sinkkuelämää- sarjan Kim Cattrallin (Samantha Jones) "asiantuntevalla" opastuksella. Dokumentin todenmukaisuus tuntui hieman kyseenalaiselta, mutta jos kykeni näkemään myös tämän seksistisen "oppaamme" läpi, aihe tempasi mukaansa nopeasti. Tästä haluan tietää lisää!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ei muuta kun googlamaan taas ja asian teemoilta löytyikin hieman taustatietoa. Tällainen oli saalis;

Ensin oli matemaattis-looginen älykkyys, sitten tuli tunneäly. Nyt psykologian ykkösjuttu on seksiäly. Seksuaalinen älykkyys tarkoittaa seksuaaliseen käyttäytymiseen vaikuttavien biologisten tekijöiden tuntemista. Eli suomeksi: seksiälykkäiden ihmisten elämästä ei määrää alapää, vaan yläpää. Seksiäly-kirjan kirjoittajien, psykologien Sheree Conradin ja Michael Milburnin, mukaan seksuaalisesti älykkäillä ihmisillä on vuorovaikutustaitoja, joiden avulla he voivat puhua kumppanilleen seksuaalisista tarpeistaan. Seksiäly-kirjassa on myös seksuaalisen älykkyyden testi. ( http://www.city.fi/artikkeli/Hot/776/)

Daniel Coleman toi kirjallaan tunnetuksi käsitteen tunneäly. "Jokainen osaa suuttua, mutta vaikeus on suuttua oikeille ihmisille oikeaan aikaan", oli tämän tunneälyn perusteema. Eli lisäämällä tunneälyä voitaisiin parantaa mm. impulsiivisien tunteiden kontrollia ja vähentää esimerkiksi heikosta impulssikontrollista johtuvia ilmiöitä, kuten rikollisuutta ja väkivaltaa ja suunnata tunteita rakentavampaan toimintaan esimerkiksi työelämässä.

Seksiäly on käsitteenä samanlainen - laajennus seksin alueelle. Seksissähän on se ongelma, että kaikki sujuisi hyvin, jos ihmiset osaisivat kiihottua seksuaalisesti oikeaan aikaan, oikean ihmisen kanssa. Tunneäly ja seksiäly edustavat kumpikin sitä nykypsykologian näkemystä, jonka mukaan psyykkisiä ongelmia ja tunne-elämän häiriöitä voidaan hoitaa parantamalla ja tarkentamalla yksilön tietoisia, tiedollisia käsityksiä itsestään ja omista tunteista.

 

He myös esittävät tutkimustuloksia siitä, että mitä seksiälykkäämpi ihminen on, sitä paremmin hänellä sujuu seksielämä ja sitä enemmän hän nauttii seksistä. (http://puute.com/a/seksialy.htm)

 

Oletko sinä seksuaalisesti debiili? (Debiili tarkoittaa älyllisesti jälkeenjäänyttä henkilöä, jonka älykkyysosamäärä on välillä 50-70. Nimitys on nykykielessä loukkaava, ja käytöstä poistuva (Wikipedia).)

 

Minä en ainakaan tunnusta olevani!

 

Voinko silti kutsua omaavani tarpeeksi seksiälyä?

 

Kuinka sitä voi opiskella?