oh-my.png

 

Sivulleni on tultu pääasiassa hakusanalla "bi- curious". Sana elää kansan suussa, mutta onko sille olemassa todellista, faktatietoon perustuvaa määritelmää? Onko luokittelu tarpeellista? Tuntuu olevan... sillä aihe näyttää kiinnostavan kuitenkin monia.

Jos laittaa hakusanaksi erilaisiin hakukoneisiin (esim. Google, Altavista ja "Suomalainen hakukone" ) Bi- curious, on yllättävää että siitä ei löydy varsinaisesti yleispätevää ja kaiken kattavaa määritelmää.  

Lähes ainoa jonkin asteinen määritelmä löytyy Wikipediasta (http://en.wikipedia.org/wiki/Bi-curious). Tässä vapaa suomennokseni: Bi- curious on ihminen, joka ei tunne olevansa biseksuaali, mutta on silti kiinnostunut kummastakin sukupuolesta. Bi- curious saattaa luokitella itsensä heteroseksuaaliksi tai homoseksuaaliksi, mutta useimmiten on heteroseksuaali. Silti tämä ei kerro mielestäni yhtään mitään.

Asiaan liittyy luonnollisesti myös kiistanalaisia asioita:

Onko Bi- curious nyt ylipäätään mikään seksuaalisuutta määrittelevä termi...?

Onko bi-curious vain hetero, joka ei ole valmis määrittelemään itseään biseksuaaliksi...?

Onko kyseessä vain ohimenevä muoti- ilmiö...?

Ja listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Paras määritelmä omasta mielestäni on: Bi- curious =  henkilö, jonka sukupuolinen mielenkiinto kohdistuu molempiin osapuoliin, mutta on vielä ns. "kokeiluasteella" . Ihminen itse rakentaa oman seksuaalisen identiteettinsä ja myös määrittelee ja kategorioi itsensä. Seksuaalisuus on tunnetila; ihminen on biseksuaali, homo, hetero, jos hän kokee itsensä sellaiseksi.

Yritän olla määrittelemättä itseäni vielä mihinkään "kastiin". Haluan olla mahdollisimman objektiivinen ja yrittää tehdä tätä omaa määritelmääni ennakkoluulottomasti ja avoimesti. Toivottavasti matkani avartaisi myös muitakin... itseäni se ainakin on auttanut... ja päivä päivältä yhä enemmän... Sitä en tiedä, muuttuuko blogini aihepiiri ja otsikko matkan varrella, mutta tästä se ainakin alkaa... 

Minä olen...

BI- curious...!